Parenting fără regrete: cum vorbe aparent nevinovate distrug stima de sine și motivația copilului

Părinți Creativi

Parenting fără regrete: cum vorbe aparent nevinovate distrug stima de sine și motivația copilului

Vorbele pot răni profund având puterea de a influența gândurile, sentimentele și comportamentul unui copil. Cuvintele pot fi folosite pentru a încuraja, a oferi sprijin și a consola, dar de asemenea pot fi utilizate pentru a critica, a jigni și a umili.

Cuvinte aparent nevinovate spuse în glumă, la nervi sau din nevoia de a obține control pot avea un impact puternic asupra dezvoltării emoționale și stimei de sine a copilului. Astfel de cuvinte nevinovate pot provoca răni emoționale profunde care pot dura mult timp sau chiar rămâne în memoria copilului tău pentru totdeauna. De aceea, este important ca părinții să fie conștienți de impactul pe care vorbele le au asupra copiilor lor.

Ce este acest atelier?

Cum vorbe aparent nevinovate distrug stima de sine și motivația copilului este un atelier cu informații prietenoase, ușor de înțeles și de aplicat în viața reală. Aici, vei găsi sprijin practic și idei clare pentru a crea un mediu sănătos și primitor pentru copilul tău. Înveți de ce un limbaj prietenos poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra stimei de sine a copilului și cum contribuie la o dezvoltare armonioasă și sănătoasă.

Concret, cu ce te ajută acest workshop?

  • Crești încrederea: Copiii cărora li se vorbește prietenos au mai multă încredere în ei înșiși și în abilitățile lor.
  • Întărești relațiile: Un limbaj pozitiv și înțelegător ajută la construirea și întărirea relațiilor cu copiii, ceea ce poate îmbunătăți starea lor emoțională și mentală.
  • Îmbunătățești atitudinea: Copiii încurajați și apreciați au o atitudine pozitivă și mai încrezătoare față de ei înșiși și față de viață.
  • Dezvolți abilități sociale: Un limbaj sănătos sprijină copiii să se exprime mai bine și să își dezvolte abilități sociale, ceea ce poate îmbunătăți starea lor emoțională.

Cui se adresează?

Cum vorbe aparent nevinovate distrug stima de sine și motivația copilului este atelier care se adresează cu precădere părinților, viitorilor părinți sau îngrijitorilor copiilor. Dar oricine dorește să afle despre importanța comunicării, este bine-venit.

În ce constă mai exact?

Cursul se desfășoară online, are 4 ore (15 minute pauză după primele 2 ore) și conține o parte de teorie și una practică. Ce facem practic?

  • exerciții și teste psihologice: afli cum să te faci auzit de copilul tău, vezi ce stil de parenting preferi, cum stai cu stima de sine
  • Analizăm impactul pe care îl pot avea asupra copilului expresii des întâlnite precum: „Dacă nu vii acum, eu plec și te las aici” „Hai că nu e decât o zgârietură” „Oprește-te că se uită lumea la noi” „Băieții nu plâng” „Dacă mai faci asta, mă supăr pe tine”„Dă-i și lui jucăria ta”, „Să-ți fie rușine!”

La final am rezervat timp pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Care este prețul?

Prețul workshop-ului este de 330 lei. Suplimentar, primești gratuit o ședință de follow-up de 50 min, al cărei preț separat te-ar fi constat 150 lei. În cadrul ședinței individuale discutăm subiecte legate de informațiile prezentate în curs, posibile obstacole în aplicarea informațiilor sau alte sfaturi în funcție de nevoile tale.

ÎNSCRIE-TE folosind formularul de contact